Eigenwijs Afvallen                                  coaching bij overgewicht en emotie-eten

 

Welkom bij Eigenwijs Afvallen in Houten

Coaching bij overgewicht en emotie-eten

Wil je graag afvallen en controle over je eetgedrag? Ben je klaar met diëten, lijnen en jojoën? Weet je best wat gezond is maar ga je snoepen, snaaien en snacken als je niet lekker in je vel zit? Heb je al van alles geprobeerd om van je overgewicht en eetbuien af te komen?

Ben je klaar voor een nieuwe start en wil je op een verantwoorde manier werken aan een blijvend gezond eetpatroon? Kom dan naar Eigenwijs Afvallen. Ik geef je een voedingsadvies en begeleid je bij het aanbrengen van structuur in je eetpatroon. Je gaat gewoon, lekker en gezond eten. Je leert in stappen omgaan met het emotie-eten dus je hoeft je gevoelens niet meer weg te stoppen met snoepen en snaaien. Je mag Eigenwijs zijn en hoeft geen diëten, lijstjes en recepten op te volgen! 

Wat is emotie-eten?

Het wegstoppen of het dempen van je gevoelens (emoties) onder een laag eten. Of het nou een pak koekjes is, een zak chips of een boterham met veel hagelslag. Of je je nou bewust bent van deze emoties of niet. Achteraf voel je je misschien schuldig, of boos op jezelf. Klik hier om meer te lezen over emotie-eten.

Petra van de Vis, diëtist in Houten

Petra van de Vis, diëtist in Houten

In 1999 heb ik de Hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond. Na jaren in de thuiszorg en het bedrijfsleven als diëtist maar ook commercieel te hebben gewerkt, besloot ik in 2015 dat ik eigenwijs genoeg was om zelfstandig verder te gaan. Mijn hart ligt bij het coachen van volwassenen die graag hun eetgedrag willen veranderen.Ik heb nascholingen gevolgd op het gebied van emotie-eten en coaching waardoor ik jou nog beter kan begeleiden. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige.

Ik sta ingeschreven in het diplomaregister  voor Paramedici onder nummer: 19902132789

Eigenwijs Afvallen staat ingeschreven bij de KvK onder nummer: 64880109 

Wat vinden anderen?

Miranda: "Na jaren van lijnen een verademing dat het niet meer lijnen is, of als lijnen voelt, maar een eetpatroon aanpakken en gezonder leven. Ik ben je nog steeds enorm dankbaar voor de inzichten die je me hebt gegeven!"

Simone: "Tuurlijk wist ik wel hoe het werkt, daar had ik al genoeg over gelezen, en me in verdiept. En toch lukte het me maar niet om een gezond eetpatroon voor mezelf te ontwikkelen. Totdat ik bij Petra terecht kwam: geen weegschaal, geen calorieën tellen, geen 'afzien'.Zij wist me door haar kennis en aanpak op het juiste spoor te zetten. Samen hebben we ontdekt waar mijn probleem zat, door gesprekken hierover en huiswerkopdrachten te maken is het me gelukt om mijn ingesleten patronen te doorbreken. Petra bezit de kunst om te ontdekken welke aanpak bij mij werkte. Dankzij 'Eigenwijs Afvallen' focus ik me nu op het goed voeden van mijn lichaam in plaats van op de weegschaal. Wat een bevrijding!"

J. uit Houten: "Ze houdt je een spiegel voor, om inzicht te krijgen in je eetgedrag!"

Sabrine uit Houten: "Je gewicht onder controle krijgen is bij Petra erg prettig. Ze geeft niet alleen tips qua voeding, maar is voornamelijk samen met jou aan het kijken hoe je eetgedrag is, waar het vandaan komt en hoe je dat structureel aan kan pakken. Ze pakt het probleem bij de bron aan!"

Anoniem, uit Houten: "Ik heb goed inzicht gekregen in mijn eetgedrag. Daarnaast kreeg ik praktische tips over hoe om te gaan met emotie-eten. Petra is een prettige en rustige vrouw die heel goed luistert en kijkt wat je nodig hebt en wat bij je past."

Voor wie?

Ik richt mij in mijn begeleiding onder andere op mannen en vrouwen die:

  • overgewicht hebben, 
  • een paar kilo te zwaar zijn,
  • een gezond gewicht hebben maar last hebben van emotie-eten,
  • het jojo-effect ondervinden,
  • in een vicieuze cirkel zitten van streng lijnen-alles er weer bij eten,
  • een alles-of-nietshouding hebben ten opzichte van eten,
  • geen nee kunnen zeggen (verleidings-eten).


Nog twijfels? Kom gratis en vrijblijvend kennismaken.

Contact

Heb je een vraag of wil je kennismaken? Vul dan het formulier in, ik neem zo gauw mogelijk contact met je op.

 

  • * verplichte velden