Nieuws van Eigenwijs Afvallen

Dag van de Diëtist 19 september 2022

Hulp nodig bij het doorbreken van jouw patroon van emotie-eten? Vandaag vier ik de Dag van de Diëtist met een leuke winactie! Als je vandaag contact opneemt met een Emotie-eten de baas specialist© voor het maken van een gratis kennismakingsafspraak, maak je kans op het winnen van het boek "Liefde in plaats van chocola" Stuur me een bericht via de website of telefoon.


Pepernoten pepernoten pepernoten 

Augustus. Ik zit nog peentjes te zweten op een camping in Zuid Frankrijk maar intussen...liggen de pepernoten al in de winkel. Verleidelijk en lekker maar pakjesavond duurt nog te lang om ze nu al te gaan kopen. Ik heb met mezelf afgesproken alleen díe avond Sinterklaas-snoepgoed te nemen. Heerlijk smullen van een stuk speculaas, zonder schuldgevoel. Ik hoop dat jij nog even weerstand kan bieden tegen jouw favoriete kruidnoten of chocoladeletters. Dat scheelt je veel calorieën! Mijn supersimpele maar doeltreffende tip voor deze tijd: 

Koop nog geen Sint-snoepgoed. Haal geen chocoladeletters en pepernoten in huis. Loop in de supermarkt aan die schappen voorbij en ga zeker niet vóór het eten boodschappen doen. En op 5 december? Dan geniet je één dag van het Sint-snoepgoed dat jij heel erg lekker vindt. van. Eén dag in plaats van wekenlang, hoe klinkt dat? 


Emotie-eten de baas specialist©

Diëtist ben ik al sinds eind vorige eeuw ;-) en sinds 1 januari 2022 ben ik Emotie-eten de baas specialist©. Hierbij hoort een speciaal intensief pakket om het emotie-eten aan te pakken. Kijk op deze pagina voor meer informatie!


Test jezelf!

Ben je een Emotie-eter of een Verleidingseter? Of misschien wel allebei? 

Download hier de test of vul hem online in op emotie-etendebaas.nl.


De praktijk tijdens corona

Je bent van harte welkom op de praktijklocatie. We houden ons aan de dan geldende maatregelen. 

Natuurlijk is een online consult nog steeds mogelijk.

Anti-dieetdag

Op 6 mei is het Anti-dieetdag. Betekent dit dat je 'los mag gaan' en daarna weer moet lijnen? Dat lijkt mij niet de bedoeling. 

Op Anti-dieetdag staan we stil bij de gevaren van strenge diëten. Populaire diëten doen misschien wat ze beloven: in korte tijd verlies je veel kilo’s. Maar op lange termijn zijn ze teleurstellend: je krijgt een tekort aan voedingsstoffen en komt juist meer aan wanneer je stopt met het dieet.

Streng lijnen is lastig vol te houden en je verandert niet echt je eetgedrag. Wil jij op een verantwoorde manier werken aan een blijvend gezond eetpatroon en spreekt afvallen zonder dieet je aan? Kom dan naar Eigenwijs Afvallen. Ik begeleid je bij het aanbrengen van structuur in je eetpatroon. Je gaat gewoon eten en leert in stappen om te gaan met het emotie-eten. Je hoeft je gevoelens niet meer weg te stoppen met snoepen en snaaien. Dit kan uitdagender zijn dan aan weer een nieuw dieet beginnen, maar je verandert wel datgene waar het om gaat: je eigen eetgedrag.

Ik wens je toe dat je geen enkele dag van het jaar hoeft te diëten. Anders en positiever omgaan met eten, leren waar je naar hongert en hierdoor geen dieet nodig hebben, hoe klinkt dat?