Anti-dieetdag

Op 6 mei is het Anti-dieetdag. Betekent dit dat je 'los mag gaan' en daarna weer moet lijnen? Dat lijkt mij niet de bedoeling. 

Op Anti-dieetdag staan we stil bij de gevaren van strenge diëten. Populaire diëten doen misschien wat ze beloven: in korte tijd verlies je veel kilo’s. Maar op lange termijn zijn ze teleurstellend: je krijgt een tekort aan voedingsstoffen en komt juist meer aan wanneer je stopt met het dieet.

Streng lijnen is lastig vol te houden en je verandert niet echt je eetgedrag. Wil jij op een verantwoorde manier werken aan een blijvend gezond eetpatroon en spreekt afvallen zonder dieet je aan? Kom dan naar Eigenwijs Afvallen. Ik begeleid je bij het aanbrengen van structuur in je eetpatroon. Je gaat gewoon eten en leert in stappen om te gaan met het emotie-eten. Je hoeft je gevoelens niet meer weg te stoppen met snoepen en snaaien. Dit kan uitdagender zijn dan aan weer een nieuw dieet beginnen, maar je verandert wel datgene waar het om gaat: je eigen eetgedrag.

Ik wens je toe dat je geen enkele dag van het jaar hoeft te diëten. Anders en positiever omgaan met eten, leren waar je naar hongert en hierdoor geen dieet nodig hebben, hoe klinkt dat?

Paaseitjes, ik Pas

Dat ze nu al in de winkel liggen wil niet zeggen dat je ze moet kopen. Ook dit jaar daag ik jou en mezelf weer uit geen paaseitjes te kopen en te eten tot 21 april.  Want je weet: een paaseitje smaakt naar meer. 

Doe dus mee met de uitdaging: Paaseitjes, ik Pas!

Vind je dit lastig? Ga pas boodschappen doen na het eten en neem een boodschappenlijstje mee. Visualiseer hoe trots je zult zijn wanneer je de paaseitjes laat liggen. Maak ook afspraken met je gezinsleden en vraag steun van je omgeving. Vraag je collega's om geen pot met paaseitjes neer te zetten, ze zullen je er vast stiekem dankbaar om zijn ;-) 

Nieuw: Eenmalig Eigenwijs 

We krijgen elke dag heel veel informatie over voeding, met soms de meest bizarre uitkomsten. Ben jij gevoelig hiervoor en verzand je in alle info op internet en in magazines? Zie je inmiddels door de bomen het bos niet meer? Misschien wil je graag terug naar normaal eten maar weet je niet hoe. Speciaal voor jou biedt Eigenwijs Afvallen nu Eenmalig Eigenwijs; een eenmalig uitgebreid voedingsconsult.

Inhoud

  • een telefonische intake
  • een uitgebreid persoonlijk gesprek van anderhalf uur
  • veel aandacht en tijd voor jou en gerichte adviezen
  • aan bod kunnen o.a. komen: praktische voedingstips, emotie-eten, verleidingseten
  • een persoonlijk voedingsadvies met enkele variatiemogelijkheden en de besproken tips per e-mail
  • nazorg per e-mail/telefoon/whatsapp *

Kosten

Eenmalig 150 euro.

Hier vind je informatie over vergoedingen.

*inbegrepen tot 30 minuten 

Klantervaring

Onlangs volgde ik bij Petra van de Vis het "Eenmalig Eigenwijs" programma van anderhalf uur. Ik vond Petra haar website op het Internet en haar persoonlijke verhaal en haar foto gaven mij vertrouwen en spraken mij meteen aan. Omdat ik niet bij Petra in de buurt woon en geen auto rijd, was dit voor mij een heel prettige manier om toch persoonlijk contact met haar te hebben, zodat ik mijn verhaal kon doen. Mijn eerdere ervaring met een plaatselijke diëtiste was mij niet goed bevallen, vooral omdat daar veel verboden uit voort kwamen en een lijst met zaken die ik niet meer mocht eten. 

In de loop der jaren ben ik in de war geraakt over voeding: wel of geen brood eten?  De zin of onzin over light producten, over roomboter etc.  

Petra en ik keken samen vooral naar wat ik lekker vind op gezond gebied zodat ik dat kan gaan uitbreiden en we keken naar de verleidingen waar ik moeilijk weerstand aan kan bieden en waar meestal veel suikers inzitten. Ik vind Petra een professional op voedingsgebied zonder opdringerig te zijn: haar tips zoals "koekjes en gebak zijn alleen vullers", maar "gezonde voeding voedt je lichaam" spreken mij erg aan. 

Ik ben een emotie eter, ik eet eigenlijk altijd: bij vreugde, bij verdriet, bij spanning etc. Met Petra haar tips ga ik nu op een rustige manier aan de slag. Ik voel geen druk meer in de trant van: ik mag dit niet meer of ik moet dat. Dit nieuwe inzicht geeft mij vertrouwen dat ik heel langzaam blijvend gewicht zal gaan verliezen. 
Een dankbare cliënt. 

Geldigheidsduur pakketten

Wanneer je kiest voor een pakket in plaats van losse consulten, ben je voordeliger uit. De consulten moeten dan wel binnen een jaar plaatsvinden. Maar wil je nou de vaart er in houden en echt je gedrag veranderen, dan is het beter het pakket Eigenwijs Opstarten binnen een half jaar te gebruiken. 

Test jezelf!

Ben je een Emotie-eter of een Verleidingseter? Of misschien wel allebei? Download hier de test. 


Nieuw: Eigenwijs Kwartiertje

Wanneer jij een pakket consulten bij Eigenwijs Afvallen hebt afgerond, maar er nog niet aan toe bent dat ik je helemaal ‘loslaat’, dan bestaat er nu ook de mogelijkheid voor check-up-consulten van een kwartier. Neem contact met me op als je hierin interesse hebt.

C'est le ton qui fait la musique

IJsjes en volwassenheid

“Ik snap dat je zin hebt in een softijsje, dat is lekker op zo’n warme dag. Vandaag toch maar niet, je hebt gisteren al een ijsje gehad.” Ik hoor het me zeggen tegen mijn jongste dochter. Herkenbaar, dit soort vriendelijke maar duidelijke gesprekjes met je kind? Of met jezelf?

Wanneer je last hebt van eetbuien, is de kans groot dat jij jezelf op een andere manier toespreekt. Bijvoorbeeld op een harde, veroordelende manier: “Wat stom van je, weer teveel gegeten, het wordt ook nooit wat met afvallen”, of juist erg mild en toegeeflijk: “Toe maar hoor, je hebt het verdiend”. Vanuit deze rol als kritische of juist verzorgende ouder houd je dit eetgedrag in stand.

Wil je dit veranderen? Probeer dan je gedrag als een volwassene te benaderen. Hoe wil jij behandeld worden en hoe wil je je (innerlijke) kind benaderen? Met observeren, begrip en een nuchtere instelling kom je vaak verder. Bijvoorbeeld:

Ik heb zin in snoepen maar dat helpt me niet bij het behalen van mijn doelen. Dus ik doe het niet.
Hm, teveel gegeten. Dat was niet handig maar het kan soms gebeuren. Ik ga onderzoeken waarom ik dit deed en hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen. 
Dat voelt heel anders dan: “Dom, stom, wat heb je nou gedaan!” Je maakt de weg vrij om je eetgedrag volwassen te maken.

En jij?

Hoe praat jij tegen jezelf? Veroordelend, hard of juist te mild? Wil je hierover praten, neem dan contact op.