Wat is Eigenwijs Afvallen? 

Eigenwijs Afvallen biedt coaching bij overgewicht en emotie-eten. Eigenwijs Afvallen is op onderzoek gaan. Waarom eet je teveel, wat is er aan vooraf gegaan? Hoe voel je je eigenlijk? Je onderzoekt wat je werkelijk nodig hebt in plaats van eten. Dit proces is niet altijd leuk. Het kan moeilijk zijn en je kunt je verward voelen. Je ontdekt veel dingen over jezelf die je tot die tijd had weggestopt met eten. Oude overtuigingen, stempels en weggedrukte emoties vragen je aandacht. Zie deze zaken onder ogen, als je je eetgedrag echt wilt veranderen. 

Eigenwijs Afvallen is niet je verliezen in het zoveelste dieet of je hoop richten op wondermiddeltjes, goeroes of zelfbenoemde experts. Het is vertrouwen in jezelf krijgen en een verandering van je (eet)gedrag aangaan. Dit kost veel tijd en geduld en het is een kwestie van vallen en opstaan. Maar je weet dat je werkelijk iets verandert.

Het gaat bij mijn vorm van begeleiding niet om verboden voedingsmiddelen, superfoods of andere hypes. Ik wil heel graag jouw wereld een beetje mooier maken door je veel inzicht en een duwtje te geven waardoor jij zelf datgene kunt veranderen wat nodig is.

Ben je enthousiast geworden door deze aanpak? Kom dan gratis en vrijblijvend
kennismaken.  

Stoppen met diëten?

Wil jij stoppen met lijnen en diëten maar wil je wel graag afvallen zonder honger? Kan je hierbij wel wat hulp en tips gebruiken? Neem dan contact op.

Hulp bij afvallen in Zuidwolde

Op een gezonde manier werken aan je eetgedrag bij een diëtist die jou coacht. Iets voor jou? 

Je hebt misschien al ontdekt dat diëten, shakes en pillen niet zorgen voor blijvend gewichtsverlies. Afvallen lukt wel, maar op gewicht blijven is moeilijk. Zeker wanneer je last hebt van emotie-eten: het wegstoppen van je gevoelens onder een laag eten. Chips, chocolade of koekjes eten wanneer je moe, boos of eenzaam bent. Herken je dit? Je zit dan liever op de bank te snoepen dan dat je iets leuks gaat doen of lekker gaat sporten en bewegen. Heel even voel beter, maar daarna baal je van jezelf. Zo kun je in een vicieuze cirkel terecht komen. 

Je bent zeker niet de enige die hier last van heeft. Het goede nieuws is dat jij er wat aan kunt doen!
Hoe zou het zijn te stoppen met diëten en te starten met gewoon gezond eten? Petra van de Vis, coach en diëtist van Eigenwijs Afvallen begeleidt je mét tijd en aandacht en zónder dieet. Samen zorgen we voor structuur in je eetpatroon. Daarna ga je stap voor stap aan de slag met het aanpakken van het emotie-eten.
 
Emotie-eten


 

Je hebt je vandaag zo goed aan je dieet gehouden. 1000 kcal., je kan het best hoor, streng lijnen! Ook al heb je een drukke dag op het werk. Zo, nu naar de opvang om de kinderen op te halen, gauw naar huis om te koken en je kroost in bed te stoppen. Gauw nog even een stofzuiger door het huis en dan om half 9 plof je eindelijk, uitgeput op de bank. Zo. Die dag heb je maar weer mooi overleefd. Eigenlijk heb je wel wat lekkers verdiend. Je probeert natuurlijk af te vallen, maar nu ben je echt te moe om je daarmee bezig te houden. Lag er niet nog wat chocolade-ijs in de vriezer? 
Na het zoete ijs heb je toch behoeft aan wat hartigs. Even kijken in de koelkast. Lekker, er ligt nog wat leverworst en je neemt er wat plakjes van. Als je dan toch in de keuken bent, besef je dat er nog een halve zak paprikachips is. Staand aan het aanrecht prop je die gauw naar binnen. Dan lijkt het minder erg. Als je daarna weer op de bank zit, ben je nog vermoeider dan daarvoor. Te moe om nog naar de sportschool te gaan, wat je vanavond eigenlijk gepland had. Ook voelt het niet zo lekker, die opgeblazen buik. Pff. Morgen begin je wel weer met lijnen! Maar dan misschien wel wat strenger, om je eetbui te compenseren en je wat minder schuldig te voelen. 
Ergens weet je wel dat dit niet goed is. Maar het lukt je niet je aan je dieet te houden. Je hebt er eigenlijk al best veel geprobeerd. Van de diëtist had je ook een lijstje gekregen met wat wel en niet goed voor je is. Magere yoghurt, fruit, volkoren producten; het voedingsadvies zit wel in je hoofd, maar zodra jij je

  • moe
  • boos
  • gefrustreerd
  • uitgeput
  • alleen 

voelt, wil je gewoon eten. Het liefst zoete of vette dingen. Ze geven je op dat moment vervulling
Loop je hier nou telkens tegenaan? Dat hoeft niet meer, je kan er wat aan doen! Zoek je hulp bij afvallen bij een diëtist in Zuidwolde en omgeving, neem dan contact op met Eigenwijs Afvallen. 

Wil je weten of je last hebt van Emotie-eten of Verleidingseten, of misschien wel van allebei? Vul dan onderstaande test in.