Eigenwijs Afvallen                                  coaching bij overgewicht en emotie-eten

 

Ervaringen van anderen

Petra bezit de kunst om te ontdekken welke aanpak bij mij werkte

ze is realistisch, persoonlijk en positief

Hier lees je ervaringen van klanten. Wat vonden zij van de diëtist van Eigenwijs Afvallen? Ze vertellen over de inzichten die zij kregen, hoe hun beeld over lijnen en diëten veranderde en over het bereiken van hun streefgewicht.

Marion, 64 jaar: "Petra hielp me prima om flink af te vallen, zonder het gevoel te hebben dat ik moest afzien. Je merkt dat ze veel verstand heeft van voeding, dat ze handige tips heeft en met je meedenkt hoe je de moeilijke situaties kunt overbruggen. Als ikzelf niet helemaal tevreden was, dan zag Petra dat het nog steeds de goeie kant op ging. Dat is enorm prettig! Bovendien vergoedde mijn verzekering toch een aanzienlijk deel van de consulten."

Miranda: "Na jaren van lijnen een verademing dat het niet meer lijnen is, of als lijnen voelt, maar een eetpatroon aanpakken en gezonder leven. Ik ben je nog steeds enorm dankbaar voor de inzichten die je me hebt gegeven!"

HedwichIk zou Petra aanraden aan vrienden en bekenden! Ze werkt op een prettige en transparante manier en echt samen met jou aan je doel. Haar communicatie is helder en zonder poespas over eten(smerken). Ze is realistisch, persoonlijk en positief. Afvallen zul je echt zelf moeten doen, maar Petra's aanpak helpt sowieso en ze stimuleert je enorm. 

Mary (57 jaar): "Na jaren van constant gewicht, was ik in een jaar tijd bijna 8 kg aangekomen, ondanks dat ik regelmatig sport. Daar moest wat aan gebeuren en ik vermoedde dat me dat zonder begeleiding door een diëtist niet zou lukken.

Via mijn hardloopgroep kende ik Petra en ik heb contact met haar opgenomen voor een afspraak. Dat kon gelukkig snel en we hebben samen mijn ‘probleem’ in kaart gebracht en ons doel geformuleerd. Vervolgens mijn eetpatroon doorgenomen. Petra heeft meerdere suggesties gedaan voor aanpassingen, die heel makkelijk toepasbaar waren.
Wat ik heel plezierig vond is dat vooralsnog het avondeten geen aanpassing behoefde; geen speciaal voor mij aangepaste maaltijd, ik kon gewoon mee-eten met de gezinsmaaltijd. Ook kreeg ik adviezen voor voldoende verantwoorde ‘tussendoortjes’.

Geen grote wijzigingen dus, eerst maar eens zien wat de effecten hiervan zijn. En die waren er: al na de eerste week gewichtsafname, met een redelijk normaal eetpatroon en géén hongergevoel. En de gewichtsafname bleef zich doorzetten, wat een motivatie! 

Naast de afspraken was er ook whats-app contact met Petra.
Na een half jaar was ik op mijn streefgewicht en zelfs iets eronder. Met heel veel plezier heb ik mijn afgelopen winter gekochte broeken naar de kringloopwinkel gebracht.

Dank je wel Petra, je hebt voor mij een basis eetpatroon samengesteld dat zonder veel moeite, bijna automatisch te handhaven is en ik heb er alle vertrouwen in dat ik op mijn streefgewicht kan blijven. Mocht het mij toch niet lukken, dan wend ik mij direct weer tot jou."

Anoniem, uit Houten"Ik heb goed inzicht gekregen in mijn eetgedrag. Daarnaast kreeg ik praktische tips over hoe om te gaan met emotie-eten. Petra is een prettige en rustige vrouw die heel goed luistert en kijkt wat je nodig hebt en wat bij je past."

Simone: "Tuurlijk wist ik wel hoe het werkt, daar had ik al genoeg over gelezen, en me in verdiept. En toch lukte het me maar niet om een gezond eetpatroon voor mezelf te ontwikkelen. Totdat ik bij Petra terecht kwam: geen weegschaal, geen calorieën tellen, geen 'afzien'.Zij wist me door haar kennis en aanpak op het juiste spoor te zetten. Samen hebben we ontdekt waar mijn probleem zat, door gesprekken hierover en huiswerkopdrachten te maken is het me gelukt om mijn ingesleten patronen te doorbreken. Petra bezit de kunst om te ontdekken welke aanpak bij mij werkte. Dankzij 'Eigenwijs Afvallen' focus ik me nu op het goed voeden van mijn lichaam in plaats van op de weegschaal. Wat een bevrijding!"

J.: "Ze houdt je een spiegel voor, om inzicht te krijgen in je eetgedrag!"

Sabrine: "Je gewicht onder controle krijgen is bij Petra erg prettig. Ze geeft niet alleen tips qua voeding, maar is voornamelijk samen met jou aan het kijken hoe je eetgedrag is, waar het vandaan komt en hoe je dat structureel aan kan pakken. Ze pakt het probleem bij de bron aan!"