Ervaringen van anderen

Petra bezit de kunst om te ontdekken welke aanpak bij mij werkte

ze is realistisch, persoonlijk en positief

Hier lees je ervaringen van klanten. Wat vonden zij van Eigenwijs Afvallen? Ze vertellen over de inzichten die zij kregen, hoe hun beeld over lijnen en diëten veranderde en over het bereiken van hun streefgewicht.


Marjolein: "Ik heb het traject Emotie-eten de baas onlangs afgerond en geef dit individuele traject een 9. Ik heb veel inzichten in mijn patronen en valkuilen gekregen en dat was soms confronterend. De adviezen waren heel persoonlijk en ik voelde me gezien. Ik zou anderen dit pakket aanraden, Petra weet er precies de dingen uit te ‘vissen’ waar je wat aan hebt! Ik heb wel mijn doelen moeten bijstellen; ik zie nu in dat 10 kg afvallen in 3 maanden niet reëel is. Hier ga ik de komende tijd verder mee aan de slag, ik heb genoeg handvaten gekregen!"

Anoniem uit Zuidwolde: “Ik wist niet precies wat ik moest verwachten van de begeleiding. Ik heb goede informatie en materialen ontvangen die ik zelf de komende tijd nog beter wil gaan toepassen. Door de begeleiding heb ik veel inzicht in patronen gekregen en ik wil nu verder werken aan gewichtsverlies en fitter worden. Het prettige aan de begeleiding vond ik de rust, de kennis, het begrip en de duidelijkheid. Voor mijzelf zou een iets hardere aanpak ook nog wel prettig zijn. Ik geef dit individuele begeleidingstraject een 8 en zou het anderen zeker aanraden.“

Anoniem: "Petra heeft mij een veilig en vertrouwd gevoel gegeven vanaf de eerste afspraak. Bij haar kon ik mezelf zijn en kon ik ook beter over de problemen en oorzaken praten van mijn eetstoornis. Ik heb veel doelen mogen behalen en daar ook nog de tijd voor genomen. Al het goede komt langzaam, en Petra heeft mij doen beseffen dat perfectie niet bestaat, maar hoe je met je problemen om kunt gaan en het beter kunt gaan sturen. Ik heb vertrouwen in de toekomst. Wees lief voor jezelf en stel niet te hoge eisen."

Jolanda: "In mei 2018 ging de knop om: Dit kon zo niet langer, mijn gewicht was echt veels te hoog. En als geboren jojo'er wist ik echt wel wat er wel en niet gezond is om te eten, maar het kunnen beheersen, dat was een "dingetje". Heb toen contact gezocht met Petra en dat was direct heel prettig. Rustige vrouw, die naar je luistert en begrijpt wat je probleem is. En we houden de humor er ook nog in. Goede tips gekregen, zoals de lat niet te hoog leggen (waarom 7 dagen 10.000 stappen als 3 dagen 10.000 stappen toch ook al een mooi doel is?) waardoor het goed te doen is. Geen dieet gekregen, wel goede tips en ondertussen op een app mijn voeding bijgehouden (max 1500 kcal per dag). En nu, ruim een jaar later, ben ik maar liefst 30 kilo lichter. Nog steeds niet heel dun, maar wat ben ik hier blij mee. Petra "gebruik" ik nu als stok achter de deur door eens in de zoveel maanden een afspraak te plannen. Hoe kinderachtig het ook klinkt: het zorgt er bij mij voor dat ik niet terugval in mijn oude patroon, maar mezelf weer herpak als het even wat minder gaat. Ben heel blij met Petra!"

Marion, 64 jaar: "Petra hielp me prima om flink af te vallen, zonder het gevoel te hebben dat ik moest afzien. Je merkt dat ze veel verstand heeft van voeding, dat ze handige tips heeft en met je meedenkt hoe je de moeilijke situaties kunt overbruggen. Als ikzelf niet helemaal tevreden was, dan zag Petra dat het nog steeds de goeie kant op ging. Dat is enorm prettig! Bovendien vergoedde mijn verzekering toch een aanzienlijk deel van de consulten."

Miranda: "Na jaren van lijnen een verademing dat het niet meer lijnen is, of als lijnen voelt, maar een eetpatroon aanpakken en gezonder leven. Ik ben je nog steeds enorm dankbaar voor de inzichten die je me hebt gegeven!"

Hedwich: "Ik zou Petra aanraden aan vrienden en bekenden! Ze werkt op een prettige en transparante manier en echt samen met jou aan je doel. Haar communicatie is helder en zonder poespas over eten(smerken). Ze is realistisch, persoonlijk en positief. Afvallen zul je echt zelf moeten doen, maar Petra's aanpak helpt sowieso en ze stimuleert je enorm."

Mary (57 jaar): "Na jaren van constant gewicht, was ik in een jaar tijd bijna 8 kg aangekomen, ondanks dat ik regelmatig sport. Daar moest wat aan gebeuren en ik vermoedde dat me dat zonder begeleiding door een diëtist niet zou lukken.

Via mijn hardloopgroep kende ik Petra en ik heb contact met haar opgenomen voor een afspraak. Dat kon gelukkig snel en we hebben samen mijn ‘probleem’ in kaart gebracht en ons doel geformuleerd. Vervolgens mijn eetpatroon doorgenomen. Petra heeft meerdere suggesties gedaan voor aanpassingen, die heel makkelijk toepasbaar waren.
Wat ik heel plezierig vond is dat vooralsnog het avondeten geen aanpassing behoefde; geen speciaal voor mij aangepaste maaltijd, ik kon gewoon mee-eten met de gezinsmaaltijd. Ook kreeg ik adviezen voor voldoende verantwoorde ‘tussendoortjes’.
Geen grote wijzigingen dus, eerst maar eens zien wat de effecten hiervan zijn. En die waren er: al na de eerste week gewichtsafname, met een redelijk normaal eetpatroon en géén hongergevoel. En de gewichtsafname bleef zich doorzetten, wat een motivatie! 

Naast de afspraken was er ook whats-app contact met Petra.
Na een half jaar was ik op mijn streefgewicht en zelfs iets eronder. Met heel veel plezier heb ik mijn afgelopen winter gekochte broeken naar de kringloopwinkel gebracht.
Dank je wel Petra, je hebt voor mij een basis eetpatroon samengesteld dat zonder veel moeite, bijna automatisch te handhaven is en ik heb er alle vertrouwen in dat ik op mijn streefgewicht kan blijven. Mocht het mij toch niet lukken, dan wend ik mij direct weer tot jou."

Anoniem, uit Houten"Ik heb goed inzicht gekregen in mijn eetgedrag. Daarnaast kreeg ik praktische tips over hoe om te gaan met emotie-eten. Petra is een prettige en rustige vrouw die heel goed luistert en kijkt wat je nodig hebt en wat bij je past."

Simone: "Tuurlijk wist ik wel hoe het werkt, daar had ik al genoeg over gelezen, en me in verdiept. En toch lukte het me maar niet om een gezond eetpatroon voor mezelf te ontwikkelen. Totdat ik bij Petra terecht kwam: geen weegschaal, geen calorieën tellen, geen 'afzien'. Zij wist me door haar kennis en aanpak op het juiste spoor te zetten. Samen hebben we ontdekt waar mijn probleem zat, door gesprekken hierover en huiswerkopdrachten te maken is het me gelukt om mijn ingesleten patronen te doorbreken. Petra bezit de kunst om te ontdekken welke aanpak bij mij werkte. Dankzij 'Eigenwijs Afvallen' focus ik me nu op het goed voeden van mijn lichaam in plaats van op de weegschaal. Wat een bevrijding!"

J.: "Ze houdt je een spiegel voor, om inzicht te krijgen in je eetgedrag!"

Sabrine: "Je gewicht onder controle krijgen is bij Petra erg prettig. Ze geeft niet alleen tips qua voeding, maar is voornamelijk samen met jou aan het kijken hoe je eetgedrag is, waar het vandaan komt en hoe je dat structureel aan kan pakken. Ze pakt het probleem bij de bron aan!"

Anoniem: "Onlangs volgde ik bij Petra van de Vis het "Eenmalig Eigenwijs" programma van anderhalf uur. Ik vond Petra haar website op het Internet en haar persoonlijke verhaal en haar foto gaven mij vertrouwen en spraken mij meteen aan. Omdat ik niet bij Petra in de buurt woon en geen auto rijd, was dit voor mij een heel prettige manier om toch persoonlijk contact met haar te hebben, zodat ik mijn verhaal kon doen. Mijn eerdere ervaring met een plaatselijke diëtiste was mij niet goed bevallen, vooral omdat daar veel verboden uit voort kwamen en een lijst met zaken die ik niet meer mocht eten. 
In de loop der jaren ben ik in de war geraakt over voeding: wel of geen brood eten?  De zin of onzin over light producten, over roomboter etc.  
Petra en ik keken samen vooral naar wat ik lekker vind op gezond gebied zodat ik dat kan gaan uitbreiden en we keken naar de verleidingen waar ik moeilijk weerstand aan kan bieden en waar meestal veel suikers inzitten. Ik vind Petra een professional op voedingsgebied zonder opdringerig te zijn: haar tips zoals "koekjes en gebak zijn alleen vullers", maar "gezonde voeding voedt je lichaam" spreken mij erg aan. 
Ik ben een emotie eter, ik eet eigenlijk altijd: bij vreugde, bij verdriet, bij spanning etc. Met Petra haar tips ga ik nu op een rustige manier aan de slag. Ik voel geen druk meer in de trant van: ik mag dit niet meer of ik moet dat. Dit nieuwe inzicht geeft mij vertrouwen dat ik heel langzaam blijvend gewicht zal gaan verliezen. 
Een dankbare cliënt."


Gastenboek

Miranda Meijering
06-09-22 09:12:27
Ik heb door Petra heel veel inzichten gekregen in mijn eetgedrag en de invloeden hierop waar ik gevoelig voor ben. Het fijne van de gesprekken vond ik dat het realistisch en altijd positief was. Echt een aanrader als je klaar bent met diëten die mislukken en teleurstellingen die daarbij gepaard gaan. Mijn relatie met eten is in positieve zin veranderd.
Yvonne
26-05-21 23:09:48
De begeleiding van Petra heb ik als zeer prettig en leerzaam ervaren. Het was goed om te kijken naar de manier waarop ik met eten om ga en hoe vaak ik 'emotie eet'.
Door gericht te kijken naar mijn werkelijke behoefte, wat vaak niet eten bleek te zijn, maar praten met iemand of een wandeling maken.

Ontzettend bedankt!
Opmerking:
Dank je wel Yvonne voor je mooie woorden. Je hebt flinke stappen gezet!